Kanceri fyt | Simptomat dhe trajtimit të kancerit fyt

kanceri i fytit
nga Lexo nenet shqiptare

Kanceri fyt | simptomat dhe për trajtimin e kancerit Throat
 Tags: Kur kërkoni për simptomat e kancerit fyt, një nga gjërat që ju duhet të jenë të ndërgjegjshëm është ngjirurit e zërit ose një dhimbje të fytit që nuk shërohet në dy javë. Kjo ose një kollë të pashpjegueshme që refuzon të shkojë larg. Së bashku me këtë mund të vijnë dhimbjet e qafës, si dhe ënjtje në rajonin e qafës. Vështirësi në gllabërim, si dhe peshtyn gjak mund të bëhen një problem, që mund të nga ana e të çojë në humbje peshe pa dashje. Parregullt, tinguj të lartë pjerrët të frymëmarrjes mund të bëhet përfundimisht një problem.

Dikush që dyshon se ata mund të kenë këtë duhet t’i kushtojë vëmendje ndjenjat ata ndjehen në fytyrë. Dhimbje të vazhdueshme të fytyrës dhe qafës mund të jetë një shenjë se ka komplikime me fyt. Përveç kësaj, mpirje ose paraliza e muskujve të fytyrës mund të jetë shkak për shqetësim.

Çështjet me të hundës mund të jetë një shenjë se kanceri është në fazat e hershme.

bleeds shpeshta hundë dhe sinuset bllokuar që nuk e qartë mund të jetë një tregues. Gjithashtu, nëse dikush merr infeksionet e shpeshta sinus që nuk mund të trajtohen me antibiotikë, ata mund të duan të jenë të testuar. Ajo mund të jetë thjesht një çështje ekstreme sinus, por ajo mund të jetë një shenjë e diçka më serioze

Simptomat:.
/> 2. Ndryshimi në zërin tuaj si
3. Dhimbje kur gëlltitjes /> 5. Një kronike
6. Nyjet limfatike zgjeruar />

Trajtimi:

Kirurgjisë: operacioni është bërë zakonisht për të hequr tumor në fyt. Operacioni është trajtimi kryesor për kancerin e fytit. Operacioni është dy llojesh në varësi të kancerit. Ose operacioni është bërë për të hequr tumor apo për të bërë për të përmirësuar funksionet e tjera. Përderisa shkon për një operacion ka mundësi më pak për çdo post-kirurgji komplikime si gjakderdhje apo bllokim. Nëse tumori është në fazën e hershme pas një operacioni të vogël është bërë për të hequr tumor, tjetër operacioni do të bëhet të gjerë. Microsurgery laser është një lloj i kirurgjisë zakonisht bëhet për të trajtuar këto tumore mesme dhe të vogla madhësisë. Avantazhi i këtij lloj operacioni është ruajtja e indeve normale, të qëndrojnë më të vogël në spital dhe më pak komplikime post-kirurgji. Traketomi nuk është e nevojshme në këtë lloj operacioni

terapi Rrezatimi:. terapi rrezatimi është bërë me ndihmën e x-rrezet për të vrarë qelizat e kancerit apo për t’i bërë ato joaktiv. Zakonisht ky lloj i terapisë është bërë për të trajtuar tumor të vogël. Ajo tumor është e madhe atëherë terapi rrezatimi është e kombinuar me terapi të tjera si kimioterapia, për të trajtuar kancerin. Nëse tumor është aq i vogël që nuk mund të hiqet gjatë operacionit mund të hiqet me këtë terapi rrezatimi. Intensiteti moduluar Rrezatimi Therapy (IMRT) është terapi të avancuar në dispozicion në terapi rrezatimi. IMRT përdor program kompjuterik për të vendosur shumën e saktë e rrezatimit që do të jepet për trajtimin. Rrezatimi i Lartë Doza (HDR) brachytherapy është një tjetër formë e radiotherapy përdorur për të rrezatojë nga brenda dhe jashtë spares që rrethojnë rajonin e tjera të shëndetshme rreth tumorit. Avantazhi kryesor i këtij lloji është ajo zvogëlon mundësinë e trajtimit të kirurgjisë

Kimioterapia:. Përdorimi i drogës për të kuruar tumoret quhet terapi chemo. Drogës janë marrë ose nëpërmjet venave janë me gojë. Llojin e trajtimit dhe të drogës që do të merren varet nga natyra e kancerit fyt. Nëse tumori është i madh, atëherë trajtimi është kombinim i kimioterapi me terapi të tjera ose kirurgji. Kimioterapia, është përdorur për të trajtuar kancerit që është përhapur gjerësisht përtej rajonit fyt. Kimioterapia Fractionated Doza është një lloj i terapisë chemo që ndan dozë të drogës në doza të vogla dhe i është dhënë më shumë se disa ditë

frenuesit angiogenesis:. Ky është një lloj i ilaçeve e cila është përdorur për të ndaluar rritjen e enëve të gjakut të ri që është e nevojshme nga qelizat e kancerit të rritet. Cetuximab ose erbitux është përdorur për këtë qëllim. Këto barna janë miratuar kohët e fundit që do të përdoret me kimioterapia për të trajtuar tumorin në zgavrën e gojës. 

This entry was posted in Health and tagged , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*

Your email address will never be published.